De film “Alles is Liefde” stond al super lang op mijn lijst met films die ik wilde kijken. Ik had zin om even iets anders te kijken dan een thriller. Dat gebeurt mij als thriller fan niet echt heel vaak. Eigenlijk staan romantische komedies heel laag op mijn lijst van films die ik wil zien. Eerlijk gezegd kijk ik liever geen Nederlandse films. De gelijknamige soundtrack van Bløf heeft me nieuwsgierig gemaakt naar de film. 

Wat vond ik van deze film met onder anderen Catrice van Houten, Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberg en Wendy van Dijk?

Inhoud van de film

In de romantische comedy “Alles is liefde” ontdekken zes koppels dat liefde overal is. Ze willen het ook allemaal. Maar in de liefde moet je geloven. Anders wordt het echt helemaal niets. Klaasje is gescheiden van Dennis. Hij is vreemdgegaan met de schooljuf van hun zoon. Dennis wil haar weer terug, maar het lijkt alsof hij geen kans meer maakt. Klaasje krijgt een veel jongere minnaar. Klaasjes beste vriendin Simone is het middelpunt van haar gezin. Haar man Ted voelt zich vaak nutteloos. Hij durft haar niet te vertellen dat hij is ontslagen. 

Badmeester Victor verlengt naar de bruiloft met de liefde van zijn leven Kees. Kees slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes waarin hij zich verkleedt en helemaal in een andere rol zit. Victors zus Kiki, verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van de prins op het witte paard. Ze weet niet een echte prins, Valentijn, van haar droomt. Er komt een mysterieuze Sinterklaas en de liefdesperikelen bereiken een hoogtepunt. Ook komen de happy endings dichterbij. 

Verkrijgbaar als DVD en Blue-ray.

Mijn mening

Het acteerniveau van de acteurs is voor Nederlandse begrippen goed. De personages zijn op een leuke, geloofwaardige manier uitgewerkt. De mysterieuze Sinterklaas doet het echt heel goed. Ik vond dit echt super grappig. Gelukkig wordt de film later serieuzer. Daar houd ik van. Dat maakt de film best wel interessant. 

Alle verhaallijnen lijken los van elkaar te staan, maar ze komen echt op een hele verrassende manier samen. Ik ben het alleen niet met de kijkwijzer eens, aangezien het over Sinterklaas gaat en dat hij niet bestaat. Ik zou de romantische comedy “Alles is liefde” persoonlijk de leeftijdscategorie 12 jaar en ouder geven, omdat kinderen van die leeftijd sowieso niet meer in Sinterklaas geloven.