Concealer is voor mij een onmisbaar make-up product. Ik gebruik dit product altijd als ik make-up gebruik. Het maakt voor mij  helemaal niks uit of ik nu voor een fulll face make-up look ga of voor weinig make-up. Concealer gebruik ik in principe standaard, behalve als ik alleen even snel mijn wenkbrauwspul en mascara gebruik. Dit laatste doe ik echt heel zelden. Wat is concealer precies en hoe gebruik je het?

Soorten concealer

Concealer breng je plaatselijk aan, want dit product gebruik je om verkleuringen van je huid en puistjes te verbergen. Delen van je huid waar schaduw op valt maakt dit product. In combinatie met je foundation creëert concealer een gelijkmatige, egale huidskleur. 

Vloeibare concealer bestaat met een satijnen, glanzende en matte finish. Een matte concealer blijft het langste zitten. Een concealer met een satijnen finish heeft mogelijk een natuurlijker effect. Een glanzende finish kun je heel goed onder je ogen gebruiken. 

Een stick concealer kun je kopen in een matte en satijnen finish. Allebei blijven ze lang mooi zitten. Als je een concealer met een satijnen finish gebruikt, is het verstandig om poeder te gebruiken. Zo blijf deze concealer goed en lang zitten. 

Een cremé-concealer kun je kopen met een satijnen of crème finish. Deze concealer kun je kopen in een potje of in een pallet. De dekking is medium tot volledig. 

De cremè tot poeder concealer kun je meestal kopen als compactpoederconcealer. Dit product breng je aan met een sponsje en geeft een poederachtige, matte finish. 

Kleur corrigerende concealer kun je kopen in verschillende kleuren. Welke kleur je nodig hebt, is afhankelijk van wat je wilt verbergen. 

Lavendel verbergt een vale of gelige teint. Geel heb je nodig voor het corrigeren van donkerpaarse vlekken. Denk hierbij aan donkere kringen of littekens. Bleekgeel kun je gebruiken voor het accentueren van het wenkbrauw bot en de junkbeenderen. Met groen kun je roodheid van bijvoorbeeld rosacea camoufleren. Roze gebruik gebruik je voor het neutraliseren van een blauwe waas op een lichte huid. Als je een donkerdere huidskleur hebt, kun je een oranje- of zalmkleurige concealer gebruiken voor het neutraliseren van donkerpaars of grijs. 

Hoe gebruik je concealer?

Concealer breng je plaatselijk aan om iets te verbergen. In principe maakt het niet uit of je eerst je concealer of je foundation aanbrengt. Alleen is het verstandig dat je als je een poederfoundation gebruikt eerst je concealer aanbrengt. Zo voorkom dat je vegen veroorzaakt.