Jussi Adler-Olsen woont in Scandinavië en schrijft spannende boeken. Inmiddels hebben zijn boeken in onder andere Nederland met regelmaat op de bestsellerlijsten gestaan. Met “De vrouw in de kooi” en “De fazantenmoordenaars”, de eerste twee boeken van de serie “Afdeling Q”, zorgde hij ervoor dat hij dat hij in Denemarken serieus werd genomen als auteur.

Ik heb de eerste vijf boeken van de serie “Afdeling Q” inmiddels gelezen. Wat vind ik van deze serie tot nu toe?

Zomers idee

Zon, zee, strand en een blauwe lucht. Hier word ik echt heel blij van. Alleen super jammer dat het nu herfst is. Ik krijg hiervan weer zin in de zomer. Het fijne van de zomer vind ik dat ik geen winterjas aan hoef te doen en het lekker weer is. Nu loop ik net als de meeste mensen al in mijn winterjas, omdat de temperaturen echt heel koud kunnen zijn. 

Gebroken glas

Glazen of andere dingen van glas laten vallen is nooit een hele handige actie, als je het mij vraagt. Als je kunt lopen, ga je liever niet glas staan. Het is scherp en doet pijn aan je voeten. Daarnaast is het voor mij als rolstoelgebruiker echt super irritant. Er gaat lucht in de banden van mijn  rolstoel. Er wordt wel gezegd dat scherven geluk brengen. Daar geloof ik ook niet echt in. Bizar genoeg vind ik het wel heel gaaf om naar foto’s met gebroken glas te kijken. Het kan iets mysterieus hebben. Ik voel me aangetrokken tot mysterie. 

Gekleurde sterren

Felle kleuren ben ik gek op. Het maakt mij altijd vrolijk. De donkere achtergrond maakt de illustratie rustig. Sterren kunnen we uiteraard bekijken als het donker is. Met sterrenkijken heb ik niet zoveel. Uit de stand van de sterren is veel af te lezen in de astrologie. Astrologie vind ik echt heel interessant, omdat het allemaal klopt.

Een andere associatie met sterren is voor mij toch wel de rode loper, waar alle bekende Nederlanders of andere belangrijke personen overheen lopen bij de premiere van een film of de opening van een bedrijf of iets dergelijks. Er is een winkel waar altijd een rode loper uit ligt en het geeft mij heel stiekem wel een speciaal gevoel als ik daar naar binnen ga. 

Vlinder

Vlinders vind ik echt hele mooie dieren om te zien. Het gave van vlinders vind ik dat ze er zo divers kunnen uitzien. Daarnaast is een vlinder voor mij wel het dier dat staat voor transformatie. Een vlinder kan nooit meer een rups worden. Met elke stap die jij zet in je eigen ontwikkeling ben je aan het groeien, waardoor jij ook niet meer terug kunt.