Na mijn tweede artikel in deze reeks vertel ik over mijn gedachte bij nieuwe afbeeldingen. Ik vind het zelf heel leuk om te ontdekken welke gedachte ik bij afbeeldingen heb. Deze indruk is echt super persoonlijk, omdat het echt afhankelijk is van je manier van denken. Kijk je mee naar deze afbeeldingen?

Vrijheidsbeeld

Het vrijheidsbeeld staat in New York Bay. In het Nederlands noemen we New York Bay de baai van New York. Het beeld staat voor vrijheid, een kernwaarde van de Verenigde Staten. Met dit beeld wil men in de VS immigranten, toeristen en terugkomende Amerikanen verwelkomen. 

Ik ben één keer in de Verenigde Staten bij familie op bezoek geweest. Eerlijk gezegd vind ik het super jammer dat ik dit prachtige standbeeld niet heb gezien, want het is echt een symbool van een kernwaarde van de Verenigde Staten.

Er zijn veel klimaten, doordat het een heel groot land is. Daarnaast zijn er grote verschillen in de hoeveelheid neerslag die valt. De temperaturen in het deel van de VS waar ik ben geweest, zijn lekker warm. De cultuur is echt zo Amerikaans. 

Buizen

Deze buizen vind ik fascinerend om naar te kijken. Ze lijken wel door elkaar heen te lopen, waardoor het een heel dolhof is. Als ik wat langer naar de afbeelding kijk, denk ik dat de buizen onder elkaar en over elkaar heen lopen.

Wat de grote vierkanten en rechthoeken zijn, weet ik niet. Misschien zijn het de start- en eindpunten van de buizen. 

 

Stop

Wat mij opvalt aan deze foto is dat er iemand over de grens of grenzen van deze man is gegaan. Er staat niet voor niets stop op het bordje van deze afbeelding. Het mysterieuze aan deze afbeelding is het verhaal dat de fotograaf wil vertellen.

Gaat het erom dat het belangrijk is om je grenzen aan te geven? Wil deze man liever niet herkenbaar op de foto, vanwege zijn privacy?

 Zijn gezicht is namelijk vervaagd.  Deze man kan ook symbool staan voor iemand die vroeger niet goed zijn of haar grenzen heeft aangegeven, omdat de man gedeeltelijk vervaagd is.

Schilderijen en cowboyhoed 

Deze schilderijen zijn op een leuke, creatieve manier opgehangen. Daarnaast hangt een cowboyhoed. Tussen de schilderijen hangt een bordje waarop staat dat je moet doen wat jou gelukkig maakt. Zijn deze foto’s van een fotograaf die graag een cowboyhoed draagt?

Ze kunnen ook van een cowboy zijn die graag foto’s maakt.