Ik vind het leuk om mijn eerste gedachte bij afbeeldingen te delen. Het is vooral leuk om op deze manier te ontdekken wat ik over afbeeldingen denken, zoals ik al aangaf in het vorige artikel van deze reeks. Omdat het morgen al Kerst is, deel ik mijn eerste indruk over afbeeldingen die met Kerst te maken hebben. Kijk je mee naar de afbeeldingen? 

Kerstballen

Wat een leuke afbeelding met deze vier kerstbellen. Ze liggen in de sneeuw. Over de volgorde waarop ze liggen, is ook nagedacht. Eerst liggen er twee lichte kleuren en daarna twee medium kleuren. 

Die sneeuw maakt de kerstballen extra feestelijk. Een beetje jammer dat er geen touwtje in de bovenkant van de kerstbellen zit. Maar misschien is het juist de bedoeling dat mensen dat zelf doen als ze ze willen ophangen. Deze afbeelding inspireert mij om kerstversiering neer te leggen. 

Sneeuwpop

Een leuke, creatieve tekening van een sneeuwpop met kerstbomen en daarboven kerstballen. Ik denk dat dat de kerstballen bedoeld zijn als verlichting. De zwart met donkerblauwe achtergrond maakt de afbeelding vrolijker dan als de achtergrond helemaal zwart was geweest.

Als van deze afbeelding een kerstkaart in de winkels had gelegen, had ik ‘m misschien gekocht en verstuurd. 

Kerstster

De fotograaf moet iets willen vertellen over een kerstster. Anders was dit een foto geweest van mooie versierde kerstboom. In veel culturen staat de ster symbool voor licht in de duisternis. Dat geeft mensen hoop.

Als je gelooft in God, staat een ster ook voor zijn of haar aanwezigheid. Dit is dan ook een mooie verwijzing naar het kerstverhaal. 

Merry Christmas

Dit is een mooie foto met de woorden: “Merry Christmas” in combinatie met een kerstboom. Deze foto had ik net als de afbeelding met de sneeuwpop zo gekocht als kerstkaart.

De versiering van de kerstboom maakt de foto heel feestelijk. De sterren lijken van stof. Die sterren en de andere versiering maken de boom feestelijk. Via deze weg wens ik je een fijne kerst!