De Frieda Klein-serie is een reeks boeken van Nicci French. Nicci French is het pseudoniem van Nicci Gerrard en Sean French. Samen staan deze auteurs als duo meerdere malen in de internationale bestsellerlijsten. De boeken van de Frieda Klein-serie zijn nu hun bekendste boeken. Eerder heb ik stand-alone van dit duo gelezen. Ik besloot me aan deze serie te wagen. Inmiddels heb ik “Blauwe Maandag” en “Dinsdag is voorbij” gelezen. Wat vind ik van deze serie tot nu toe?

Blauwe maandag

Blauwe maandag is het eerste boek van Nicci French over Frieda Klein. Kan ze de remheure helpen met vinden van een verdwenen kind?

Frieda Klein heeft een baan als psychoanalytica. Ze heeft haar leven zo georganiseerd dat ze anderen kan helpen. Naast naar patiënten helpt ze graag haar vrienden en familie. ’s Avonds is ze thuis en daar laat ze weinig mensen binnen. Ze gaat ’s nachts wandelen om van de onrust in haar hoofd af te komen.

Ze heeft de overtuiging dat wat er afspeelt in het hoofd van haar cliënten te controleren is. Eén van haar patiënten vertelt haar dat hij droomt dat hij  de vader is van een kind met rood haar en sproeten. Kort daarna verdwijnt er een kind dat voldoet aan de omschrijving. Frieda wordt geconfronteerd met een werkelijkheid die ze altijd uit angst buiten de deur heeft gehouden. Kan Frieda met haar kennis van de menselijke geest de recherche helpen met de opsporing en ontmaskering van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak die tweeëntwintig jaar geleden plaatsvond? Zal het jongetje levend worden teruggevonden?

Verkrijgbaar als ebook en paperback.

Dinsdag is voorbij

In een vervallen huis in Oost-Londen treft een sociaal werkster het lijk van een naakte man aan in de woning van een verwarde cliënte. De man zit rechtop in een leunstoel. Als ze meer ontdekt over het leven van de man, komt ze in gevaar. Ze heeft meer vijanden dan ze dacht.

Verkrijgbaar als ebook en paperback.

Mijn mening

Het was een hele tijd geleden dat ik een boek van Nicci French had gelezen, toen ik aan “Blauwe maandag” begon. Ik moest wel weer even wennen aan de schrijfstijl van Nicci French. Dit duo schrijft op een hele toegankelijke manier. Hierdoor lezen hun boeken gemakkelijk weg. Ze zijn echt super spannend. Eerlijk gezegd vond ik het eerste boek “Blauwe Maandag” boeiender. Ik lees liever een boek dan een boek waarbij er voordat ik begin te lezen al iets bekend is over het lijk. Daarnaast vind ik thrillers over ontvoeringen interessant.

Ik heb “Dinsdag is voorbij” helaas niet in één keer uitgelezen. In het totaal ben ik er drie keer in begonnen. Toen ik er eenmaal goed in zat, wilde ik niet meer stoppen met lezen. Ik ben heel benieuwd naar de andere boeken van deze serie.