Ik heb dit boek ergens vorig jaar gekocht, maar ik was er nog niet aan toegekomen om “De nieuwe collega” van Tanny Cohen lezen. Nog geen week geleden kreeg ik zin in om een boek te lezen en het liefste een thriller. Vastberaden koos ik dit boek van alle boeken die ik nog op mijn lijst te lezen boeken die ik nog op mijn te lezen boeken heb staan. Wat vond ik van dit boek?

Inhoud van het boek

Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie zien elkaar elke dag. want ze zijn al jaren directe collega’s. Ze weten van elkaar hoe ze hun koffie drinken en hoe het er thuis in de slaapkamer aan toe gaat. Ze weten zelfs van elkaar wie er niet slaapt door ziekte van de kinderen, als dat het geval is. 

Als hun leidinggevende vertrekt, komt er verandering in hun routine. Opeens is de sfeer op hun afdeling helemaal veranderd. Ze kunnen elkaar niet meer vertrouwen. 

Je collega’s zie je elke dag op kantoor, maar hoe goed ken je ze eigenlijk? Amira, Sarah, Paula, Ewan en Charlie zijn al jaren collega’s. Iedereen weet van elkaar hoe ze hun koffie drinken, hoe het er thuis in de slaapkamer aan toegaat en wie nachten niet slaapt door zieke kinderen. Wie heeft echt haatgevoelens tegenover zijn of haar collega’s en saboteert de boel? En wie heeft er zo’n donker verleden, dat hij of zij in staat is tot moord?

Verkrijgbaar als ebook en paperback.

Mijn mening

Wat een spannend boek! Ik was meteen gegrepen door dit boek van een voor mij onbekende auteur. Het boek heeft een hele geode opbouw, waardoor ik heel graag verder wilde lezen. Van de verhaallijnen naast elkaar snapte ik eerst helemaal niks. Vlak voor de ontknoping wordt dit pas echt duidelijk. Ik wist uiteraard dat de verhaallijnen met elkaar in verbinding stonden, maar ik had echt geen flauw idee hoe. Het plot vond ik  heel verrassend, omdat ik echt iets heel anders vermoedde.