Disney films zijn geweldig. Niet alleen vanwege het visuele plaatje. Alle tekenfilms zijn echt prachtig getekend. Dat hebben ze achter de schermen echt super knap gedaan. In tekenfilms van Disney zitten echt hele goede citaten. Pocahontas en de Lion King zijn twee van mijn favoriete tekenfilms. Het zijn twee films met mooie, emotionele verhalen. Wil je weten welke citaten uit deze films ik mooi vind? 

Pocahontas

Sometimes the right path is not always the easiest.

Als Pocahontas het moeilijk heeft, gaat ze in gesprek met een pratende boom die heel wijs is. Op een gegeven moment zegt de boom tegen Pocahontas dat de juiste weg niet altijd de gemakkelijkste is. Deze woorden hebben mij zo aan het denken gezet. Ze kloppen helemaal. Het valt echt niet altijd mee om te kiezen voor wat jij denkt dat goed is. Dit heeft niet alleen met de eventuele mening van anderen te maken. Voor jezelf kiezen brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. 

The Lion King

Change is good

Veranderingen zijn goed voor goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Dit laat in sommige gevallen je groei zien. In andere situaties laten veranderingen iets zien waar je iets van moet leren. Gelukkig zijn er altijd veranderingen in het leven, anders zou het maar saai worden. Zoals ik al eerder schreef, hebben sommige veranderingen niets met groei te maken. Zo kun je bijvoorbeeld door omstandigheden niet alles uit een situatie hebben gehaald. Dan krijg je weer een soortgelijke situatie waar je mee moet zien te dealen.

Oh yes, the past can hurt. But the way I see it, you can either run from it or learn from it

Wat er in het verleden is gebeurd, kan heel pijnlijk zijn. Het is maar net hoe jij ermee omgaat. Je kunt weglopen voor de pijn, maar dan blijft de situatie je achtervolgen. De pijn onder ogen zien is een super dappere keuze, als je het mij vraagt. Als je hiervoor kiest, ga je leren van de pijn uit het verleden, waardoor je je verder kunt ontwikkelen.