Tony Robbins is iemand die ik bewonder en niet alleen vanwege zijn quotes. Deze inspirerende man kwam ik tegen via de Youtube video’s van Sanny Verhoeven. Ze had het over hem en ik werd heel nieuwsgierig. Uiteindelijk heb ik zijn documentaire gezien. Eigenlijk wil ik hem nog een keer kijken. Wil je veten wie Tony Robbins is en wat ik zo confronterend aan één van zijn citaten vind?

Tony Robbins

Tony Robbins heeft zijn eigen bedrijf. Ook heeft hij best-selling boeken geschreven. Met zijn bedrijf houdt hij zich bezig met persoonlijke ontwikkeling. Al meer dan 40 jaar hebben miljoenen mensen genoten van de transformerende kracht van zijn bedrijf en events over persoonlijke ontwikkeling. Zijn weer heeft top ondernemer en beroemde sporters geraakt. Ze zoeken Tony Robins op als het goed gaat. Dan willen ze advies over hoe ze hun positie moeten behouden. `In geval van nood willen ze weten hoe ze weer dankbaar moeten worden. Het gevoel van dankbaarheid is heel positief en maakt je daarom gelukkig.

Het citaat

Tony Robbins heeft meerdere citaten op zijn naam staan die ik goed vind. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het volgende citaat:

You decide every moment of every day who you are and  what you believe in. You get a second chance every second.

Ik heb op dit moment het besef dat ik elke dag opnieuw kan beginnen als er iets niet helemaal lekker gaat. Zo geef ik mezelf de ruimte en de tijd om negatieve emoties zoals boosheid en verdriet toe te laten. Het is echter belangrijk hier niet in te blijven hangen. Als ik zou blijven hangen in angst voor het onbekende, kan ik mezelf niet ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk vlak. Daar heb ik alleen mezelf mee. Elk moment kunnen kiezen voor voor ik ben en waarin ik geloof is ontzettend krachtig. Daarmee kan ik ook bepalen dat ik weer zo snel mogelijk dankbaar wil zijn als ik me niet zo prettig voel. Tegelijkertijd is vind ik dit stukje confronterend, omdat ik de enige ben die dit kan bepalen. Dat maakt het niet altijd even gemakkelijk.