Poeder is voor mij het eerste product dat ik gebruik na foundation of BB Cream en concealer. Over het gebruik van dit product heeft iedereen een andere mening: de één vindt het geweldig, terwijl een ander er een bloedhekel aan heeft. Als je poeder haat, kun je zelfs van dit product leren houden. Waarschijnlijk heb je het poeder op een verkeerde manier gebruikt. Of je kunt het verkeerde poeder hebben gebruikt.Je moet alleen weten wat voor poeder je moet gebruiken en hoe je het gebruikt. Wil je weten wat voor poeder je moet gebruiken en hoe je het moet gebruiken? Lees dan snel verder voor mijn tips.

De goede kleur poeder of transparant poeder

Als je een gekleurde poeder gebruikt, moet je de goede kleur gebruiken. Dat is ook bij foundation en concealer het geval. Eigenlijk is het dan het hanigst als je van hetzelfde merk een poeder kunt vinden in dezelfde kleur als je foundation. Je kunt ook een andere kleur bij een ander merk zoeken. Dit doe je door ze te testen. 

Vind je het moeilijk om de juiste kleur te vinden of ga je het liefst zonder moeite voor safe? Dan kun je het beste een transparant poeder kiezen. Transparant moeder is wit, maar de kleur is niet meer zichtbaar na het aanbrengen. Echt ideaal. 

Vloeibare foundation? Geen dekkende poeder

Heb je slechter ervaring met poeder? Waarschijnlijk komt dit doordat je een dekkende poeder in combinatie met een vloeibare foundation gebruikt. Poeders kun je net als foundation kopen met verschillende dekkingen kopen. Als je een vloeibare foundation gebruikt, kun je beter geen dekkende poeder gebruiken. Dese combinatie geeft geen mooi effect. Het ziet eruit alsof je veel t4e veel make-up hebt gebruikt. Een dekkende poeder kun je trouwens prima gebruiken als foundation. Er zijn speciale setting of finishing powders om je gezicht mee af te poederen, zodat het allemaal goed op z’n plaats blijft zitten. 

Kleine hoeveelheid

Van poeder heb je maar heel weinig nodig. Als je te veel poeder gaat gebruiken, krijg je geen mooi effect.