Online was ik op zoek naar een citaat. Bij citaten gaat het voor mij meestal over persoonlijke ontwikkeling of dat ik de citaten kan koppelen aan persoonlijke ontwikkeling. Zo kwam ik een citaat tegen over kansen en verandering. Als er geen kansen zijn, kun je ook niet verder groeien als persoon. Ben je benieuwd naar het  citaat en mijn uitleg? 

Uitleg citaat  

Ik vond deze mooie quote van William Pollard. Heel passend vind ik het citaat, omdat het leven uit kansen bestaat die je met creativiteit kunt benutten. 

In je leven heb je altijd kansen. Deze heb je nodig om jezelf te verbeteren en dingen in je leven te veranderen. kansen heb je nodig om een verandering aan te brengen. Om de kwaliteit van je leven te verbeteren moet je in sommige gevallen creatief zijn. . Alleen is er heel veel moed nodig om te vernieuwen. Je moet nu eenmaal risico’s durven nemen. Dat hoort bij het leven, Het grootste risico is dat het niet lukt. Dat is dan heel jammer. Aan de andere kant heb je het dan wel geprobeerd. Dan lig je niet ’s nachts wakker en te denken wat als ik dat nu wel had gedaan. 

Alleen hoe reageer je daar dan op? Je kunt dan bij de pakken neer gaan zitten en er helemaal mee ophouden. Je kunt ook denken dat je een manier hebt gevonden die voor jou niet werkt en doorgaan. Uiteindelijk ontdek je de manier die voor jou werkt. Als je ergens succesvol in wilt zijn, kies je voor de tweede optie.

Als jij iets begint te veranderen, heb je meer kans om onvermijdelijk de verandering aan te kunnen. Bij het in gang zetten van een verandering neem je hier je verantwoordelijkheid voor. Daardoor zul je ook sneller met de verandering kunnen omgaan.