Toen ik creatief bezig was in Photoshop, was ik op zoek naar een quote over kansen en verandering. Al snel was ik erover uit dat de afbeelding een textuur van iets moet zijn. Gewoon een tekst op deze achtergrond zetten met een paar effecten om de tekst mooier te maken was niet voldoende. Lees je verder, omdat je meer wilt weten over deze creative uiting en de uitleg van de quote?

Uitleg quote  

Ik vond deze mooie quote van William Pollard. Heel passend vind ik het citaat, omdat het leven uit kansen bestaat die je alleen met creativiteit kunt benutten. 

In je leven heb je altijd kansen. Deze kansen heb je nodig om een verandering aan te brengen. Om tot een verbetering te komen, moet je creatief zijn. Alleen is er heel veel moed nodig om iets te vernieuwen. Je moet nu eenmaal risico’s durven nemen. Dat hoort bij het leven, Het grootste risico is dat het niet lukt. Dat is dan heel jammer.

Alleen hoe reageer je daar dan op? Je kunt dan bij de pakken neer gaan zitten en er helemaal mee ophouden. Je kunt ook denken dat je een manier hebt gevonden die niet werkt en doorgaan. Uiteindelijk ontdek je een goede manier. Als je ergens succesvol in wilt zijn, kies je voor de tweede optie.

Als jij iets begint te veranderen, heb je meer kans om onvermijdelijk de verandering aan te kunnen. Bij het in gang zetten van een verandering neem je hier je verantwoordelijkheid voor. Daardoor zul je ook sneller met de verandering kunnen omgaan.

Creativiteit

Al jaren gebruik ik Photoshop voor het bewerken en manipuleren van foto’s. Tekst op afbeeldingen zetten vind ik ook tof om te doen. Alleen wil ik dan altijd wel iets creatiefs met de foto hebben gedaan, aangezien de meeste foto’s die ik gebruik in Photoshop van sites met stockfoto’s komen.