Het boek “Luchtkussen” van Astrid Harrewijn stond al super lang op mijn lijst met boeken die ik wilde lezen. Astrid Harrewijn studeerde rechten en werkte daarna als vertaalster. In 2016 won ze een schrijfwedstrijd. Na het winnen van deze wedstrijd werd haar debuut “Ja kun je krijgen” uitgegeven. Wat vond ik van haar boek “Luchtkussen”? 

Inhoud van het boek

Bij het hippe bedrijf Personal Whatever is een vacature. Een vriendin van Lieke wijst haar op de vacature. Lieke ziet dit echt als een kans, dus ze schrijft een sollicitatiebrief aan dit bedrijf. Ze heeft weinig keuze, aangezien ze is gescheiden en geen geld heeft. Daarnaast heeft ze een puberdochter.

Haar dementerende moeder trekt bij haar en haar dochter in. Haar baan bij Personal Whatever is niet wat ze ervan verwachtte. Daarnaast gaat het bedrijf bijna failliet. Dit zorgt echt voor een complete chaos. Gelukkig heeft Lieke een nieuwe buurman met wie ze en bijzondere band krijgt. Daarnaast gaat Lieke altijd lachten als er van haar wordt verwacht dat ze gaat huilen. 

Verkrijgbaar als ebook, paperback en pocket.

Mijn mening 

Het onderwerp van het boek is niet super heftig. Dat heb ik als fijn ervaren, omdat ik soms echt momenten heb dat ik niet over een boek wil nadenken. De schrijfstijl van Astrid Harrewijn is heel vlot. Daardoor las ik het boek binnen een dag uit. 

Er gebeuren in het boek geen gemakkelijke dingen, maar het verhaal is echt op een hele luchtige manier geschreven.Ik had daardoor niet echt het idee dat ik een heel heftig boek was. 

Normaal zijn boeken van dit genre aardig voorspelbaar, maar ik had echt geen idee waar dit naartoe ging. Daardoor bleef het op het eind boeiend.