Na mijn vorige artikel over mijn eerste gedachte bij afbeeldingen wil ik meer van dat soort artikelen op mijn blog. Ik vind het leuk om op deze manier te kijken welke eerste indruk ik van afbeeldingen heb. Op basis daarvan krijg ik vaak ideeën bij afbeeldingen. Kijk je mee welke eerste gedachte ik bij deze afbeeldingen heb?

Zakenman en -vrouw

Deze man ziet er heel zakelijk uit, vanwege z’n overhemd en stropdas. Die stropdas maakt zijn outfit nog iets zakelijker. Door zijn zakelijke outfit denk ik eerlijk gezegd dat hij bijvoorbeeld accountant, taxichauffeur of IT-er is. Ik zou deze man niet zo snel in een kledingwinkel zien werken. Daarvoor maakt zijn outfit een iets te zakelijke indruk bij mij.

Van die vrouw kan ik niet zo snel zeggen wat voor werk zij doet. Het enige wat ik zo snel kan bedenken, is dat ze zijn secretaresse is in het geval dat hij accountant of iets dergelijks is. 

Baby’s

Altijd maken baby’s en kleine kinderen een hele lieve indruk op me. Volgens mij staat er op de foto een tweeling. Of het jongetjes of meisjes zijn, durf ik zo niet te zeggen. Dat maakt verder weinig uit. Wat hen echt onwijs schattig maakt, is dat ze een muts dragen met witte konijnenoren. Daaronder hebben ze een pakje dat het in dezelfde kleur van het mutsje. De lieve knuffel die ze in hun handjes hebben, maakt deze kindjes echt super lief. 

Liggend paard of veulen in weiland

Ik weet niet zo goed of dit een veulen of een paard is. Het ligt in ieder geval in een mooi weiland. Die bles, dat witte vlak boven de neus, maakt het paard of veulen echt mooi. Het dier ligt lekker uit te rusten. Ik vind het beest er echt schattig uitzien. 

Vroeger heb ik paardgereden bij een manage. Dat vond ik echt heel leuk. Bij die manage hadden ze alleen oudere paarden, omdat het een speciale manage was voor mensen met een lichamelijke beperking. Helaas heb ik nooit veulen en echt kleine paarden gezien. 

De enige film over paarden die ik heb gezien, is volgens mij Spirit. Dit is een prachtige tekenfilm. Na het zien van deze foto krijg ik zin om deze film nog een keer te zien. 

Zeewater 

Ik vind dit echt een super mooie foto van zeewater. Het water is mooi blauw en helder. De bubbels maken het echt een mooie foto om naar te kijken. Ze maken het beeld heel afwisselend, want een foto met alleen water maakt de foto niet echt mooi om naar te kijken. 

Ik ben gelukkig nooit bang geweest voor water. Ik heb mijn A- en B-diploma gehaald, ondanks mijn lichamelijke beperking. Daar ben ik echt super trots op.

In zeewater heb ik ook wel gezwommen op vakanties. Dat water vind ik zelfs fijner dan het chloorwater in zwembaden. Alleen is een bezoek aan het strand praktisch gezien voor mij veel meer gedoe dan een bezoek aan een zwembad.