Na mijn tweede artikel in deze reeks vertel ik over mijn gedachte bij nieuwe afbeeldingen. Ik vind het zelf heel leuk om te ontdekken welke gedachte ik bij afbeeldingen heb. Deze indruk is echt super persoonlijk, omdat het echt afhankelijk is van je manier van denken. Kijk je mee naar deze afbeeldingen?

Buizen

Ik koos in eerste instantie voor deze foto met buizen, omdat ik de buizen er mooi vind uitzien. Ze zijn grijs met groen.Later kwam ik erachter dat dit rioleringsbuizen zijn. Deze buizen lopen dus onder onze huizen om afvalwater af te voeren. Ik ben dankbaar dat ik in een westers land woon, waar onze huishoudens zijn aangesloten op het riool. Ik had echt geen idee dat er dit soort buizen onder de grond naar het riool leiden. 

Vrijheidsbeeld

Het vrijheidsbeeld staat in New York Bay. In het Nederlands noemen we New York Bay de baai van New York. Het beeld staat voor vrijheid, een kernwaarde van de Verenigde Staten. Met dit beeld wil men in de VS immigranten, toeristen en terugkomende Amerikanen verwelkomen. 

Ik ben één keer in de Verenigde Staten bij familie op bezoek geweest. Eerlijk gezegd vind ik het super jammer dat ik dit prachtige standbeeld niet heb gezien, want het is echt een symbool van een kernwaarde van de Verenigde Staten.

Er zijn veel klimaten, doordat het een heel groot land is. Daarnaast zijn er grote verschillen in de hoeveelheid neerslag die valt. De temperaturen in het deel van de VS waar ik ben geweest, zijn lekker warm. De cultuur is echt zo Amerikaans. 

Stop

Wat mij opvalt aan deze foto is dat er iemand over de grens of grenzen van deze man is gegaan. Er staat niet voor niets stop op het bordje van deze afbeelding. Het mysterieuze aan deze afbeelding is het verhaal dat de fotograaf wil vertellen. Gaat het erom dat het belangrijk is om je grenzen aan te geven? Wil deze man liever niet herkenbaar op de foto, vanwege zijn privacy? Zijn gezicht is namelijk vervaagd. Deze man kan ook symbool staan voor iemand die vroeger niet goed zijn of haar grenzen heeft aangegeven, omdat de man gedeeltelijk vervaagd is. 

Cowgirl te paard

Bij cowboyhoeden en paarden moet ik eerlijk gezegd eerder aan mannen denken dan aan vrouwen. Ik zie hier een hele stoere cowgirl op een paard zitten. Dapper dat ze haar cowboyhoed niet heeft omgeruild voor een cap. Ik herinner me dat ik vroeger tijdens het paardrijden altijd een cap moest dragen. Blijkbaar is deze stoere vrouw niet bang om te vallen. Ik krijg opeens zin om een western film te kijken.