Ik vind het leuk om mijn eerste gedachte bij afbeeldingen te delen. Het is vooral leuk om op deze manier te ontdekken wat ik over afbeeldingen denken, zoals ik al aangaf in het vorige artikel van deze reeks. Omdat het morgen al Kerst is, deel ik mijn eerste indruk over afbeeldingen die met Kerst te maken hebben. Kijk je mee naar de afbeeldingen? 

Kerstballen

Wat een leuke afbeelding met deze vier kerstbellen. Ze liggen in de sneeuw. 

Die sneeuw maakt de kerstballen extra feestelijk. Een beetje jammer dat er geen touwtje in de bovenkant van de kerstbellen zit. Maar misschien is het juist de bedoeling dat mensen dat zelf doen als ze ze willen ophangen. Deze afbeelding inspireert mij om kerstversiering neer te leggen. 

Sneeuwpoppen

Sneeuwpoppen maken is een activiteit die echt bij de winter hoort. Op die manier hoort het voor mij bij kerst. Twee sneeuwpoppen staan dicht bij elkaar op deze foto, Van de linker betwijfel ik eerlijk gezegd of hij wel van sneeuw is, want hij zou net zo goed van stof kunnen zijn, aangezien hij een mutsje op heeft en handschoenen aan heeft. Ook heeft mij een strikje om. Ten slotte heeft hij oogjes.

Kerstster

De fotograaf moet iets willen vertellen over een kerstster. Anders was dit een foto geweest van mooie versierde kerstboom. In veel culturen staat de ster symbool voor licht in de duisternis. Dat geeft mensen hoop. Als je gelooft in God, staat een ster ook voor zijn of haar aanwezigheid. Dit is dan ook een mooie verwijzing naar het kerstverhaal. 

Merry Christmas

Dit is een mooie foto met de woorden: “Merry Christmas” in combinatie met een kerstboom. Dieze foto had ik net als de afbeelding met de sneeuwpop zo gekocht als kerstkaart. De versiering van de kerstboom maakt de foto heel feestelijk. De sterren lijken van stof. Die sterren en de andere versiering maken de boom feestelijk. 

Via deze weg wens ik je een fijne kerst!