Het is weer tijd om mijn eerste gedachte bij afbeeldingen te delen. In het vorige artikel van deze reeks laat ik onder anderen een hele mooie foto van een groen landschap zien. Wat vind ik dit nog steeds een leuke reeks. Zo kan ik voor mezelf ontdekken welke foto’s mij aanspreken en waarom.

Ik haal deze foto’s nog steeds van stockfoto sites. Van dit soort sites heb ik eerder een overzicht gepubliceerd.  Kijk je mee naar de foto’s die ik heb verzameld en wat mijn eerste gedachte bij deze afbeeldingen zijn?

Een laptop, oordopjes, potlood en papier

Dit vind ik een hele interessante foto. Van de eigenaar van de laptop is duidelijk dat hij of zij lekker muziek aan het luisteren is of een video aan het kijken is. De eigenaar van de laptop en het boek is sowieso geïnteresseerd in webdesign.

Html en CSS zijn programmeertalen, die aan je browser vertellen hoe een website eruit ziet. Deze codes vertellen je browser wat jij als gebruiker op je scherm ziet, als je een website bezoekt. Zijn de laptop en het boek van een student of een grafisch vormgever die zijn kennis wil uitbreiden?

Het kladblok en het potlood zijn helemaal handig voor het maken van aantekeningen over dit boek.

Roze, blauwe en witte snoepjes

Wat een leuke beker met snoepjes erin die iets weghebben van de muisjes die je op een beschuitje krijgt als er een baby is geboren. Ik vind cake met muisjes en slagroom leuker dan de traditionele traktatie.

Zijn de snoepjes lekker? Geen idee. Ik heb ze nog nooit in een winkel gezien, dus ik heb ze ook niet geproefd. Ze lijken mij op het eerste gezicht ook niet super lekker. Ze zien er namelijk super zoet uit. Dan heb ik vooral over de blauwe en roze snoepjes. De witte zien er wat minder zoet uit,

Misschien is het leuk om deze snoepjes aan iemand te geven die een baby krijgt voor de grap. Alleen moet dit wel voordat de vrouw 20 weken zwanger is. Rond de 20 weken kunnen ze met een echo zien wat het wordt. Er zijn mensen die het willen weten en dit ook met iedereen delen. Dat doet niet iedereen.

 Zee

Wat een mooie foto van de zee. De lucht is helaas niet zo mooi helder als de foto hierboven. Dat vind ik eerlijk gezegd niet zo heel erg. Dat doet niets af van de mooie zee. Ik vind het gaaf dat het niet wat niet heel rustig is. Ik heb geen idee waar de onrust in het water vandaan komt. Is er een motorboot of zo langs geweest?

Donker

Wat een gave foto. Deze foto is sowieso ’s avonds of ’s nachts gemaakt. Dat durf ik zo niet te zeggen, omdat het zowel ’s avonds als ’s nachts donker is. De sterren op deze foto vind ik heel gaaf, omdat de lucht heel helder is. Verder geeft donker altijd iets mysterieus. Dit omdat je niets kunt zien.

Ten slotte staat donker voor mij voor tegenslag. Na elke tegenslag komt er altijd vroeg of laat weer iets positiefs. Niet alles gaat in één keer goed en dat hoeft ook helemaal niet. Als alles in 1 keer goed zou moeten gaan, heb je er geen realistisch beeld van.