De Adobe programma’s gebruik ik al jaren. Hun programma’s vind ik echt heel fijn in gebruik. Het eerste programma waar ik mee leerde werken, was Photoshop. Dit programma vind ik nog steeds heel fijn in gebruik voor het fotobewerking en het maken van website layouts. Voor het maken van een gratis weggever in de vorm van ebook of een checklist is Indesign een heel mooi programma. Het fijne van de Adobe programma’s vind ik dat ze met elkaar kunnen samenwerken. Wil je weten wat ik zo fijn vind aan deze programma’s en welke andere programma’s ik fijn vind? 

Photoshop

Photoshop biedt veel mogelijkheden om bijvoorbeeld te tekenen, foto’s te bewerken en banners te maken. Met banners kun je ervoor zorgen dat mensen iets gaan downloaden of kopen. Je maakt ze met het doel dat mensen erop klikken en iets gratis gaan downloaden of kopen. Ik gebruik het programma voor quotes of als ik even iets wil laten weten aan mijn volgers op Instagram in de vorm van tekst. 

Illustrator 

Illustrator is volgens mij één van de bekendere programma’s om tekeningen in vector te maken. Het voordeel van vector vind k dat ik oneindig kan inzoomen tijdens het tekenen zonder kwaliteitsverlies. Als je iets hebt getekend wat je te klein vindt, kun je dit vergroten zonder dat de kwaliteit van de tekening slechter wordt. 

Indesign

Indesign is het programma van Adobe waarmee je een checklist of een ebook kunt maken. Ook kan dit programma gebruikt worden om flyers, brochures en folders te maken. Zoals je misschien al vermoedt, is dit programma gemaakt voor het maken van paginalay-outs. 

Ik vind het een fijn programma omdat het net even een stap verder gaat dan een tekstverwerker om een pagina mooi op te maken. 

Premiere Pro

Met Premiere Pro kun je video’s bewerking voor het web. Tijdens mijn studies had ik niet zoveel met videobewerking. Deze passie is pas gekomen toen ik een poging deed tot wekelijks vloggen, waar ik inmiddels mee gestopt ben. Ik overweeg het zeker Deze video’s kun je op Youtube en Vimeo zetten. 

After Effects 

Voor de nabewerking van video’s kun je de video’s bewerken met After Effects. Met dit programma kun je allemaal effecten aan je video’s toevoegen. Ook kun je er intro’s en outro’s mee maken voor je video’s. Je kunt je intro’s en outro’s heel gemakkelijk toevoegen aan je video’s.