Ik zat op Netflix een film of documentaire te zoeken. Minjmalism kwam mij vaag bekend voor. Misschien ben ik er ooit aan begonnen zonder ‘m af te kijken. Ik besloot deze documentaire te kijken. Wat vond ik van deze documentaire?

Inhoud van de documentaire

Hoeveel dingen heb je in je bezit? De meeste mensen hebben echt zoveel dingen dat ze niet eens alles kunnen opnoemen. Altijd gaan wij op zoek naar iets nieuws. Je mobiel was ooit het allerlaatste model. Nu is hij een ouder model en daarmee brengt hij ongeluk. Hij doet nog steeds perfect wat ie moet doen. Een stroom die helemaal is gericht op het kopen en consumeren van goederen of diensten is machtig. Dit heeft ongeluk en stress tot gevolg. 

Mijn mening

Ik vond deze documentaire interessant, Hij gaat over de  constante jacht naar iets nieuws. Het is vergelijkbaar met een verslaving, aangezien junks altijd meer willen van hun favoriete genotsmiddel. Alleen gaat het in deze documentaire over een koopverslaving in plaats van een drugs- of alcoholverslaving. Er zijn mensen die alleen maar nieuwe dingen kopen zodat ze zich beter voelen op de korte termijn. Die blijdschap op de korte termijn begrijp ik heel goed. Dat de stroming die alleen is gericht op het kopen van spullen. Daar is echt niks mis mee. Als er sprake is van een verslaving brengen oude dingen echt ongeluk, omdat je dan als het nieuwste mobieltje op de markt is weer een nieuwe wil hebben. Daarnaast zou je kunnen kijken naar kwaliteit of kwantiteit. Wil je liever veel spullen van mindere kwaliteit of duurdere spullen van goede kwaliteit? 

Ik kies heel bewust voor duurdere producten, omdat ik het mezelf die investeringen waard vind. Deze documentaire heeft me echt aan het denken gezet. Ik kan over mezelf dat ik minimalistisch leef, maar ik kijk wel naar de waarde die een product of dienst aan mijn leven kan toevoegen.