Hierbij geef ik je een overzicht met artikelen over grafische vormgeving.

Resolutie | Definitie 

Bij het maken van zowel digitale producten als drukwerk is resolutie van groot belang. Wat is resolutie precies? Ik leg het in dit artikel uit. 

Vectorafbeelding | Definitie 

In mijn artikel over resolutie had ik het al even over vectorafbeeldingen. In dit artikel leg ik precies uit wat vectorafbeeldingen precies zijn. 

Wat is een brochure?

Een brochure is een boekje met informatie over een bedrijf of een dienst of product van een bedrijf. De woorden brochure en folder worden nogal vaak door elkaar gehaald. In dit artikel wordt uitgelegd wat een brochure is. 

Wat is een folder?

Een folder is een gevouwen fel papier. Zoals ik al eerder aangaf worden de woorden brochure en folder door elkaar gehaald. In dit artikel wordt uitgelegd wat een folder is. 

Wat is een flyer?

In het algemeen bestaat er ook nog verwarring over wat een flyer is. In dit artikel wordt dit duidelijk uitgelegd. 

Wat is een banner?

Een banner is een reclame-uiting die digitaal wordt ingezet. Hierbij staat grafische vormgeving centraal. In dit artikel leest u wat een banner is.

Ebook | Definitie 

Een ebook is een digitaal boek dat je kunt lezen op een computer, een tablet en een ereader. In dit artikel wordt ingegaan op wat een ebook precies is en hebi k het over de manieren waarop je een ebook kunt lezen. 

Logo | Definitie 

Een logo is het herkenningspunt voor een bedrijf of organisatie. Dit artikel geeft meer uitleg over wat een logo precies is.

Wat is een visitekaartje?

Als je bij een bedrijf of organisatie werkt en contacten buiten de deur hebt, kun je eigenlijk niet zonder visitekaartje. Wat is een visitekaartje nu precies? Dat wordt hier uitgelegd. 

Wat is een (digitaal) magazine?

Een magazine is het Engelse woord voor tijdschrift. Een tijdschrift verschijnt met een bepaalde frequentie en staat vol informatie. Hier vind je meer informatie over een (digitaal) magazine. 

Fotobewerking | Definitie 

Fotobewerking is een vorm van het digitaal bewerken van beeld met software. Dit kan gaan om foto’s die zijn gemaakt met een digitale camera en gescande foto’s. Hier wordt verder ingegaan op het begrip “beeldbewerking”.