Na mijn blog artikel waarin ik deel dat er twee soorten Content Management Systemen zijn, wil ik het graag hebben over een aantal populaire systemen voor het maken en onderhouden van je website. Er zijn veel verschillende populaire content management systemen.  Nu wil ik graag een aantal populaire systemen bespreken. Ook geef ik aan met welk CMS ik werk en waarom. Ben je nieuwsgierig naar welke systemen je zou kunnen gebruiken en welk systeem mijn voorkeur heeft?

Drupal 

Drupal werd eigenlijk ontworpen om sociale netwerken mee te maken. Al snel kreeg het de erkenning dat het betrouwbaar en aanpasbaar is. Dit heeft te maken met de intergratie een groep van onderdelen die je steeds opnieuw kunt gebruiken. Deze onderdelen worden gebruikt als ondersteuning van het systeem. 

Over dit CMS is veel ondersteuning te vinden. Er is zelfs een speciale gemeenschap die veel informatie biedt met documentatie en verschillende fora. 

Joomla!

Joomla! heeft interessante oplossingen te bieden als je rechten en profielen van gebruikers wilt aanpassen. Ook kun je er meerdere websites mee beheren. Daarnaast is het mogelijk om een deel van je website te beveiligen, zodat alleen geregistreerde gebruikers toegang hebben tot een bepaald deel van je website. 

Het kost nogal wat tijd en moeite om dit systeem te begrijpen omdat er wordt gewerkt met modules, componenten en plugins. Verder kun je werken met templates voor de vormgeving van je website. 

CMS Made it Simple

Met CMS Made It Simple kunnen website devolpers eenvoudig kleinere websites die regelmatig worden geraadpleegd, ondanks dat er ze weinig veranderen. Dit systeem kun je  gebruiken om gebruikers te laten inloggen op je website of heel veel artikelen op te zetten. 

In het algemeen gebruiken webdesigners en webontwikkelaars dit systeem, als ze het ingewikkeld vinden om een website van een ander systeem te maken. Dit systeem is fijn voor de. Groep webdesigners en ontwikkelaars die goed zijn in de techniek achter de website. Tegelijkertijd kun je de website als onervaren gebruiker zonder moeite beheren.

 WordPress 

WordPress is tegenwoordig als CMS niet meer weg te denken. Er zijn ontzettend veel websites die dit systeem gebruiken. Het is heel gemakkelijker voor jou als gebruiker. Daarnaast zijn er heel veel plugins en thema’s voor WordPress te vinden. Je kunt in no-time een website en blog online zetten zonder technische kennis. 

Als je iets moet wijzigen, is het soms lastig omdat de namen van de functies soms een beetje vreemd kunnen overkomen. Er staat heel veel informatie over WordPress op het internet, dus de kans is groot dat je de oplossing kun vinden met Google. 

Er bestaan twee soorten WordPress, namelijk WordPress.com en WordPress.org. Als je een website maakt met WordPress.org moet je een bedrijf zoeken dat webhosting aanbiedt en moet je zelf plugins installeren. 

Bij WordPress.com kun je kiezen uit heel veel mooie designs en ze aanpassen. Met WordPress.org kun je elk WordPress thema aanpassen. 

Bij WordPress.com kun je een groter publiek bereiken. Je moet dan de inhoud van je site synchroniseren met je social media kanalen. Ook kun je in contact komen met heel veel gebruikers van WordPress.com. Je WordPress.org site kun je uitbreiden met ontzettend veel plugins die allerlei verschillende functies bieden. 

Als gebruiker van WordPress.com kun je hul zoeken bij deskundigen. Ook kun je documenten, forums en video’s bekijken of persoonlijke ondersteuning krijgen via mail of livechat. Bij WordPress.org kun je om hulp vragen bij de WordPress community via forums. 

Mijn favoriete CMS

Eerder heb ik een blog gehad met een adres van een website. Dit heb ik gedaan met WordPress en die site had ik bij een hostingbedrijf geregeld. Het CMS is heel gebruiksvriendelijk. Er zijn echt ontzettend veel plugins en drag & drop sites builders beschikbaar. Met een drag & drop bulder bedoel ik een systeem, waarbij je gemakkelijk de inhoud op je website kunt zetten en daarna kunt schuiven om de inhoud op de goede plaats te zetten. 

Die manier van werken vind ik heel fijn, omdat het gemakkelijk is om met de volgorde van de inhoud van je site te spelen.