Ik zocht een goede film in het genre drama. In een Facebook groep werden er verschillende films aangeraden. Eén ervan was The Light between Oceans. Deze ben ik gaan kijken, omdat de titel me aansprak. Daarnaast leek het me een goede film, vanwege hert verhaal.  Wat vond ik van deze film? 

Inhoud van de film

Tom Sherbourne zoekt rust in 1918. Hij wil tot rust komen na de Eerste Wereldoorlog, die als oorlogsveteraan heeft overleefd. Hij vindt de rust als hij wordt aangenomen als vuurtorenwachter. Het gaat om een vuurtoren in West-Australië. Op dat eiland woont verder helemaal niemand. Na een poosje trouwt hij met Isabel. Hij heeft haar ontmoet op het vaste land. Ze hebben een kinderwens. Ze doen er alles aan om die in vervulling te laten gaan. Helaas blijven ze jaren kinderloos. Op een dag vinden ze een roeiboot. Deze is aangespoeld. Er zitten een baby en een dode man in. Ze besluiten de baby te adopteren. Dit is zeker niet zonder gevolgen. 

 

Mijn mening

De film duurt langer dan twee uur. Dit vind ik vrij lang. De film had wat mij betreft niet korter. gekund. Anders hadden er stukken uit gemoeten die anders het volgen van de film onmogelijk hadden gemaakt. De aanloop naar het drama is mooi.Tom en Isabel krijgen met nogal wat wat ellende te maken rondom het krijgen van een kind. Hun keuze om voor de baby te zorgen vind ik vrij logisch. Moreel gezien is dit niet helemaal juist. Dat maakt de film zo dramatisch. Dit heeft mij heel erg aan het denken gezet. Doe je in zo’n situatie wat moreel juist is of doe je wat je gevoelsmatig moet doen? Tom en Isabel doen duidelijk wat ze gevoelsmatig moeten doen. Dat vind ik zo mooi aan dit verhaal, omdat er van beide kanten niet valt te zeggen dat het goed of slecht is. Het gebeurt bij mij bijna nooit dat een film mij raakt, omdat het zielig is. 

Kijkwijzer vindt deze film geschikt voor 12 jaar en ouder, vanwege enge dingen. Deze film is zeker niet geschikt voor kinderen van jongere leeftijd. Misschien had de film vanwege de heftigheid wel beter voor 16 jaar en ouder moeten zijn.