Niet zo lang geleden kreeg ik van Netflix een mail over een nieuwe film,“The Perfect Date”.  Na het lezen van de mail wilde ik deze film heel graag zien, zonder dat ik wist waar de film over ging. De titel maakte me erg nieuwsgierig. Wat vind ik van deze film?

Inhoud van de film

Een scholier maakt een app om geld voor zijn studie te verdienen. Via deze app biedt hij aan met mensen op date te gaan tegen betaling. Op een gegeven moment wordt het ingewikkeld, als er gevoelens in het spel komen. Stopt de scholier met zijn bedrijf voor dit meisje? 

Mijn mening

De inhoud van de film vind ik erg leuk bedacht. Aangezien er tegenwoordig veel apps op de markt zijn, als het om daten gaat. Alleen lijkt het me erg vreemd om iemand te betalen voor een leuke avond. Het komt wanhopig op mij over. Op deze manier leert de scholier allemaal meisjes kennen. Dat er uiteindelijk in het spel komen vind ik logisch. Ik vind de film voorspelbaar. Dat is meestal het geval bij dit soort films.  

Het is duidelijk een tienerfilm en een comedy. Sommige dingen van deze film zijn echt grappig, aangezien de scholier in het begin van de film echt elke opdracht aanneemt. Daardoor krijgt hij verschillende rollen als date. Dat het een tienerfilm is, maakt de film luchtig. Ik denk dat de makers van de film hier bewust voor hebben gekozen. Ik kan me indenken dat een film voor volwassenen met deze titel een stuk heftiger kan zijn. Als volwassene heb je vaak meer meegemaakt dan als tiener. Ook kun je als volwassene kinderen hebben, waardoor het vinden van een perfecte date lastiger is. 

Ik snap waarom Kijkwijzer gekozen heeft om de film geschikt te vinden voor kinderen van 6 jaar en ouder. Er komt wat geweld en grof taalgebruik in de film voor. Dat vind ik echt niet zo gek voor deze film. Het hoort er echt bij. Alleen denk ik wel dat kinderen vanaf 12 jaar de film inhoudelijk beter zouden begrijpen.