Het eerste seizoen van he Sinner, een serie over misdaad, werd mij aangeraden. Het advies heb ik opgevolgd, omdat ik heel nieuwsgierig werd gemaakt. Wat vond ik van het eerste seizoen van deze Netflix serie? 

Inhoud van de serie

The Sinner gaat over het waarom van een gewelddadige actie. Een jonge moeder gaat tijdens een dagje uit met haar man en zoontje over tot geweld. Daarna komt ze voor een mysterie te staan, want ze kan ze niet meer herinneren wat ze heeft gedaan. Een onderzoek is zo betrokken dat hij op een dwangmatige manier met haar gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd, Dit leidt tot diepgang, omdat er een traumatische gebeurtenis uit haar verleden naar boven komt. 

Verkrijgbaar op DVD.

Mijn mening 

Toen ik aan het eerste seizoen van The Sinner begon, had ik meteen hoge verwachtingen. Terwijl het bij andere series over misdaad gaat over het “wat” en het “hoe” gaat, draait het in The Sinner echt om het “waarom”. Dat maakt de serie anders en bijzonder. 

Bijzonder, omdat het laat zien wat traumatische gebeurtenissen psychisch met je geest kunnen doen. Dit maakt de serie heftig. Vooral als je een trauma hebt waarbij geweld een rol speelde. 

In de serie wordt geswitcht tussen het heden en verleden. Aan het einde snapte ik eindelijk de link tussen die twee. De serie is goed opgebouwd.

Ik ben het er zeker mee eens dat deze serie volgens de kijkwijzer voor 16 jaar en ouder is. Er komen indrukwekkende scenes met geweld in de serie voor. Ook is het taalgebruik niet altijd even netjes. 

Het tweede seizoen van deze serie staat inmiddels op Netflix. Ik weet nog niet of ik hem wil zien, omdat ik ergens bang ben dat ie tegenvalt. Het gebeurt zelden dat het eerste seizoen of het eerste deel wordt overtroffen.