Inspiratie vind ik zoals je misschien al is opgevallen in citaten van anderen.  Vandaag deel ik een citaat van niemand anders dan Johan Cruyff. Dit citaat van hem ken ik echt al heel lang. Daarnaast heb ik een citaat gevonden dat ik al langer ken, maar ik wist niet van wie het citaat was. Het is een citaat van Kurt Cobain en die naam zegt me helemaal niets. Ben je benieuwd naar welke citaten ik heb verzameld?   

Johan Cruijf

Ieder nadeel heb z’n voordeel

Volgens Johan Cruijf heeft ieder nadeel z’n voordeel. Dat is zeker waar. Ik neem mijn beperking even als voorbeeld. Ik zit in een rolstoel, wat heel veel nadelen heeft. 

Een van de voordelen hiervan is dat mijn beperking zichtbaar is. Voor de buitenwereld is wel meteen duidelijk dat ze met bepaalde dingen rekening met me moeten houden.

Johan Cruijff is in maart 2016 overleden. Hij was een Nederlandse profvoetballer en voetbalcoach.

In 1985 werd hij coach na 20 jaar te hebben gevoetbald. Zonder het diploma voor voetbaltrainer werd hij aangenomen bij Ajax. Een jaar later ging hij het voetbalteam in Barcelona trainen.

In 1996 stopte hij als trainer, Hij bleef invloed houden bij Ajax en de voetbalclub in Barcelona. In 2009 werd hij benaderd om bondscaoch te worden van een Spaanse gemeenschap die op zichzelf staat. 

Verder is Johan Cruijf betrokken geweest bij de oprichting van het Johan Cruyff Institute en de Johan Cruijff Foundation.  

Kurt Cobain

Ik ben liever gehaat om wie ik ben, dan geliefd om wie ik niet ben

Dit is en blijft één van mijn favoriete citaten. Ik wil liever helemaal niet iemand mij haat. Alleen lijkt het mij nog vervelend om ergens om geliefd te zijn, terwijl ik dat helemaal niet ben. Want dan moet ik toneelspelen en val ik vroeg of laat door de mand. Dan stel ik die ander helemaal teleur. Dat wil ik uiteraard niet. 

Kurt Cobain is rond begin april 1994 overleden. Hij was singer-songwriter en musicus. Net als Amy Winehouse en nog wat anderen overleed hij op 27-jarige leeftijd.