Na mijn vorige artikel over citaten uit songteksten heb ik weer twee quotes uit songteksten verzameld. Deze keer heb ik gekozen voor nummers van een Nederlandse artiest. Marco Borsato zong eerst in het Italiaans, maar hij dreigde failliet te gaan. In 1994 besloot hij het advies van zijn platenmaatschappij op te volgen om in het Nederlands te gaan zingen. In 1994 zorgde zijn eerste Nederlandse hit “Dromen zijn bedrog” voor een doorbraak. 

Ben je benieuwd naar welke citaten uit songteksten ik van deze zanger ik heb verzameld?

Mooi

Open je je ogen met een traan of met een lach

Dit prachtige citaat komt uit het nummer “Mooi”. Op dit citaat kun je op verschillende manieren reageren. Je kunt het er niet mee eens zijn en meteen weggaan. Als je dat zou doen, snap ik het. Je wilt niet met de waarheid worden geconfronteerd. 

In dit citaat zit een kern van waarheid. Een positieve of negatieve reactie is altijd een keuze. Op sommige momenten kan het moeilijk zijn om optimistisch te blijven, omdat het niet altijd even gemakkelijk is. 

Afscheid nemen bestaat niet

Ik ga wel weg maar verlaat je niet

Dit mooie citaat komt uit het nummer “Afscheid nemen bestaat niet”. Er is iets aan dit citaat dat mij raakt. Ik vind het lastig om het onder woorden te brengen, maar ik ga het proberen. Ik neem de titel van dit nummer ook even mee in mijn uitleg. Met “Afscheid nemen bestaat niet” wordt bedoeld dat je niet van iemand voor altijd afscheid kunt nemen. Ooit zullen jullie wegen elkaar weer kruizen, als dat de bedoeling is.