Na mijn vorige artikel met quotes over gedachten en ervaringen heb ik twee quotes uit songteksten verzameld . Er zijn heel veel mooie songteksten. Sommige nummers van U2 vind ik echt super mooi. De stem van Bono en de muziek van deze band passen zo goed bij elkaar.  Zo nu en dan heeft deze band echt nummers die mij kippenvel kunnen geven. Kijk je mee welke twee citaten van U2 mij raken?

Miracle Drug

There is no limit

Dit mooie citaat komt uit de songtekst van het nummer “Miracle Drug”. Ik sta helemaal achter dit citaat.  Grenzen bestaan niet. Dingen gaan wij aan met vertrouwen in onszelf. Als wij geen vertrouwen hebben in wat we doen, lukt het ons om ons doel te bereiken. De enige grenzen zijn hoe wij over dingen denken. Dan kun je aan anderen de schuld geven, maar dat werkt niet. Dit nummer vind ik heel mooi, vanwege de muziek. Het is hele rustige rockmuziek. 

Mijn interpretatie van dit nummer en deze tekst is dat het over drugsgebruik gaat. Bij drugsgebruik vervagen je grenzen helemaal. Daarnaast heb ik vanwege het woord “Miracle” echt het idee dat het over LSD gaat. LSD is een tripmiddel, waardoor mensen allemaal wonderlijke dingen kunnen zien die er helemaal niet zijn. 

Walk on

 The only baggage you can bring is all that you can’t leave behind

Dit mooie citaat komt uit het nummer “Walk On”. Dit citaat pakt mij, omdat ik echt niet de enige ben met bagage uit mijn verleden. Als je dingen hoe dan ook niet kunt loslaten, neem je het mee. Dat is heel jammer, omdat dat je persoonlijke groei ontzettend in de weg kan staan. Door je bagage kun je keuzes maken die goed waren in je verleden maar nu niet meer. In zo’n geval zit je vast in onbewuste, oude patronen. Deze kun je pas loslaten, als je je hier bewust van wordt.  

Mijn interpretatie van deze songtekst heb ik eigenlijk hierboven al beschreven. Naar dit nummer kan ik luisteren als ik blij en niet blij ben, vanwege de manier waarop ik dit nummer interpreteer.