Toen ik een aantal dagen geleden op zoek was naar quotes over gedachten en ervaringen, scrolde ik door mijn feed op Instagram. Uiteindelijk kwam ik even op de accounts van twee toffe online ondernemers. Ik volg hen allebei al een tijdje en zij posten mooie citaten op hun Instagram accounts. Welke citaten vind ik mooi en van wie zijn ze?

Het begint met je gedachte 

Mindset: alles begint met je gedachte

Ik ben er echt van overtuigd dat alles begint met een gedachte. Zo ben ik bijvoorbeeld een keer met mijn moeder een winkel naar binnen gegaan. Toen ik eenmaal binnen was, had ik geen goede indruk van die winkel. Mijn moeder vroeg wat ik daar wilde en ik wilde de winkel alleen maar weer uit. Vreemd genoeg was het een andere vestiging van een winkel waar ik in mijn eigen stad wel graag kom. 

Mijn moeder vroeg wat ik daar wilde en ik wilde de winkel alleen maar weer uit. Vreemd genoeg was het een andere vestiging van een winkel waar ik in mijn eigen stad wel graag kom. 

Dit mooie citaat is van Micheal Pilarczyk. Al langere tijd volg ik het inspirerende kanaal van Sanny Verhoeven met feelgood filmpjes op Youtube. In één van haar video’s kwam ik hem tegen. 

Hij is geboren in Polen en op tweejarige leeftijd naar Nederland verhuisd. Hij heeft als DJ bij Radio 538 en VJ bij TMF, een tv-zender over muziek die niet bestaat, gewerkt. Verder heeft hij heel veel levenservaring opgedaan. Deze deelt hij tegenwoordig in online programma’s. 

Laat je niet leiden door negatieve ervaringen

Laat je niet stoppen door negatieve ervaringen, maar leer ervan en verbeter jezelf

Dit vind ik een heel mooi citaat over ervaringen. Volgens mij rem je je persoonlijke ontwikkeling juist af, als je je laat leiden door negatieve ervaringen. Daarnaast haal ik uit dit citaat dat niet alles in één keer hoeft te lukken. Zeker niet als je ergens succesvol in wilt zijn.

Ik heb een lichamelijke beperking, waardoor ik in een rolstoel zit. Ik stond bij Fokus, een woonproject voor mensen met een lichamelijke beperking, op de wachtlijst. Eindelijk werd het project in de woonplaats van m’n ouders gebouwd. Vervolgens werd ik afgewezen, omdat ik te zelfstandig ben. 

Een tijdje later belde de vorige bewoonster van mijn woning mij op. Zij ging verhuizen naar Fokus. Binnen een week tijd had ik deze woning gekregen nadat ik nog een keer bij haar was geweest met m’n ouders. Er stond bij de gemeente niemand op de lijst, die geschikt was voor deze woning.

Opeens zag ik een advertentie van Ninke van der Leck op Facebook voorbij komen. Uiteindelijk heb ik haar opgezocht op Instagram. Na de geboorte van haar jongste zoon heeft ze ontdekt dat ze een auto-immuunziekte heeft. Ze is business coach en is op zoek gegaan naar een manier om haar business te laten groeien zonder dat het haar meer energie kost. Ze moest goed voor zichzelf en haar gezin gaan zorgen.