Na het installeren van WordPress op de server zal het je misschien zijn opgevallen dat standaard de plugins “Akismet” en “Hello Dolly” zijn geïnstalleerd. Wat doen deze plugins?

Akismet

Akismet Is een plugin van het bedrijf van de opricht van WordPress.com. In een eerder artikel ga ik in op de verschillen tussen WordPress.org en WordPress.com. 

Deze plugin bestrijdt spam. Spam is bloed irritant. Als je op je blog automatisch reacties toestaat, zul je helemaal gek worden van de Spam reacties. Deze plugin in is gratis voor persoonlijke websites en blogs. Alleen als je een site en blog maakt uit commercieel oogpunt, moet je hiervoor betalen. Ik kan me voorstellen dat je als ondernemer liever voor een gratis alternatief gaat zoals Anti-spam Bee. 

Hello Dolly

Net als Askimet is Hello Dolly ontworpen door één van de oprichters van WordPress. De functie van de plugin “Hello Dolly” is heel vaag beschreven op WordPress.org:

This is not just a plugin, it symbolizes the hope and enthusiasm of an entire generation summed up in two words sung most famously by Louis Armstrong.

Het enige wat deze plugin doet is het toevoegen van een klein tekstje bovenin je WordPress-admin. Dit tekst is een willekeurig citaat uit nummer “Hello Dolly” van Louis Armstron.

Mijn advies

Ik zal nog even heel duidelijk mijn advies geven over deze plugins. Met betrekking tot Akismet heb ik verschillende adviezen. Bij een website of blog zonder commerciële doelstelling kun je deze plugin prima gebruiken. Als je een website of blog met het doel het maken van winst hebt, dan ligt het echt aan je budget. Je moet jezelf dan echt afvragen of je het geld ervoor over hebt. 

Aangezien de WordPress plugin “Hello Dolly” echt niet functioneel is, raad ik je aan deze per direct te verwijderen. De plugin neemt anders alleen maar ruimte in beslag.