Hierbij een overzicht van interessante artikelen over websites.

Een goede website hoeft niet duur te zijn

Webdesign bedrijven vragen verschillende tarieven voor het bouwen van een website. Omdat ieder bedrijf andere tarieven hanteert, is het het beste als je bij verschillende bedrijven een offerte aanvraagt. Meer vertel ik hierover in dit artikel. 

Populaire systemen voor het maken en onderhouden van je website

Er zijn systemen waarmee je je website kunt maken en onderhouden. Onder deze systemen  bestaan populaire en minder populaire. In dit artikel deel ik een aantal van deze populaire systemen. 

Het verschil tusen WordPress themes en plugins

Bij WordPress kun je zowel themes en plugins voor je website installeren.  Er bestaat nogal wat verwarring over het verschil tussen deze twee. In dit artikel leg ik duidelijk dit verschil uit. 

Wat doen de twee standaard WordPress plugins?

Na het installeren van WordPress op de server zal het je misschien zijn opgevallen dat standaard de plugins “Askimet” en “Hello Dolly” zijn geïnstalleerd. Wat doen deze plugins? Ik leg het in dit artikel uit.

Website | Definitie

Vooral in mijn zakelijke artikelen heb ik het over websites. Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf een website. Ook zijn er particulieren met een website. In dit artikel leg ik uit wat een website is en welke structuur een website heeft. 

Wat heb je nodig als je een website wilt laten maken?

Als je een website wilt laten maken, heb je sowieso geen technische kennis nodig. Dat laat je aan degene die jij inhuurt over. In dit artikel leg ik uit wat je naar mijn mening wel nodig hebt voor het late maken van website. 

Content management systeem | Definitie

Ik heb het weleens eerder over een cms, oftewel contenet managent systeem gehad, maar ik heb nog niet eerder uitgelegd wat het precies is. Dat leg ik uit in dit artikel.

Resolutie | Definitie 

Bij het maken van zowel digitale producten als drukwerk is resolutie van groot belang. Wat is resolutie precies? Ik leg het in dit artikel uit.

Een vergelijking tussen WooCommerce en Magento 

Voor webshops zijn er meerdere systemen. WooCommerce is een WordPress plugin voor je webshopl. Magento is een heel ander systeem voor je webshop. In dit artikel worden deze systemen met elkaar vergeleken. 

Wat kun je met Divi Layout Packs?

Ik gebruik voor mijn blog WordPress in combinatie met  Divi, deVisual Builder van Ellegent Themes. Wat zijn de “Layout Packs” van Divi en wat kun je ermee? In dit artikel wordt dat uitgelegd. 

Veiligheid en WordPress

Met elke systeem zijne er risico’s met betrekking tot de veiligheid. Zo zijn die er ook zeker met WordPress. Hier vind je tips met betrekking tot de veiligheid van je WordPress website. 

WordPress plugins installeren

Je kunt plugins downloaden voor je wordpress website. Daarna moet je ze installeren. In dit artikel staat een handleiding voor het installeren van plugins. 

Het verschil tussen een front-end devolper en een back-end devolper

Je kent natuurlijk de Engelse woorden front en back. Als het om websites gaat, zijn er zowel front-end als back-end devolpers nodig. Wie doet wat? In dit artikel lees je er meer over. 

Wat is het verschil tussen webdesign en webdevolpment?

Bij webdesign gaat het om het ontwerp van een website. Webdevolpment is het ontwikkelen van websites. Dit artikel gaat nog meer in op deze verschillen. 

Wat is het verschil tussen usability en user experience?

Usability en user experience zin termen die door elkaar worden gehaald. Usabilty is gebruiksvriendelijkheid en user experience is de ervaring van de gebruiker. In dit artikel wordt duidelijk uitgelegd wat het verschil precies tussen deze termen is.