Als je een goede website wilt, kun je het beste bij verschillende webdesignbureaus een offerte aanvragen. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor het laten maken van je website. Een veelgebruikte term in het webdesign wereldje is Content Management System. Dit wordt afgekort tot CMS. Wat kun je met een CMS en welke content management systemen zijn er?

 

 

Content managent system 

Een content management systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk je website kunt maken en beheren. Je hebt geen tot weinig kennis nodig van de codes die worden gebruikt voor het opmaken van een webpagina. Je zult je site vormgeven in een programma dat je kunt vergelijken met Word. Dan heb je meteen te maken met een editor die werkt op basis van What You See Is What You Get. 

Licentie

 Het is altijd even goed om de licenties van de desbetreffende stockfoto website door te lezen. Dan weet je in ieder geval dat je de foto’s zonder voor het doel dat je voor ogen hebt, mag gebruiken. Het zou zonde zijn als je alsnog risico loopt op een rechtszaak.

Voordelen van een open source  cas

  • Veel van deze systemen zijn gratis
  • Je kunt de meeste van deze systemen zijn online  op welke computer gebruiken
  • Inhoud en vormgeving zijn van elkaar gescheiden. Als je iets aan de inhoud van je site verandert, houdt je website dezelfde vormgeving. 
  • Populaire content management systems kun je eenvoudig uitbreiden met plugins
  • Je hebt controle over de belangrijkste factoren als het gaat om de optimalisatie van zoekmachines
  • Er komen regelmatig updates van de plugins

Een zelfgemaakt cms

Bij Unsplash kun je meer dan 550.000 gratis stockfoto’s vinden. Er is een kans dat je op deze site altijd de foto kunt vinden die je zoekt. Ook kun je inspiratie vinden voor nieuwe foto’s. Ook is er een kans dat je de foto vindt, waarvan je niet eens wist dat je hem nodig had.