Linda van Rijn heeft Literatuurwetenschappen gestudeerd. Na heer studie is ze gaan werken in de reisbranche. Haar interesse in literatuur bleef bestaan en ze schreef jarenlang verhalen. Ze heeft nooit het doel doel gehad een boek te schrijven. Een boek van Suzanne Vermeer bracht hier verandering in. 

Linda van Rijn behoort niet tot mijn favoriete thrillerauteurs. Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom, omdat k haar boeken in het algemeen spannend vind. Van haar heb ik een aantal boeken gelezen. Ik heb het boek “Zeezicht” gelezen. Wat vond ik van dit boek?

Inhoud van het boek

Elk jaar gaan Jan en Anouk normaal gesproken op vakantie naar Spanje. Door de financiële crisis kunnen ze niet op vakantie naar Spanje. Jan verkoopt meubels en zijn winkels draaien minder omzet dan verwacht. Hierdoor kunnen ze zich de dure vakantievilla niet veroorloven. Ze blijven in Nederland en gaan vakantie vieren in Bergen aan Zee. Daar verblijven ze gratis in de vakantiepallia van een zakenrelatie van Jan.

Anouk heeft de vakantie nodig om bij te komen. Ze heeft het de afgelopen paar maanden erg druk gehad. Jan heeft personeel moeten ontslaan, waardoor ze voortdurend bij zijn bedrijf moest werken naast haar eigen baan en de zorg voor de kinderen. Daarnaast ervaart ze meer spanning in haar huwelijk met Jan. Jan is alleen nog maar druk met zijn werk bezig. Dat vindt ze echt niet fijn. Anouk hoopt dat ze op vakantie weer dichterbij elkaar komen. Jan is ontspannen. Als hij hoort dat het bedrijf een grote order heeft gekregen, gaat het eindelijk wat beter. Anouk probeert positiviteit bij te dragen. Ze organiseert een surpriseparty voor zijn veertigste verjaardag. Achteraf wil ze dat dat nooit had gedaan…

Mijn mening

Deze thriller heeft een goede opbouw. Het duurt wel een tijdje voordat de moord wordt gepleegd. In het begin had ik niet eens het idee dat ik een thriller las. Dit maakt het  een luchtige thriller. Bij mij zorgen deze boeken dat ik weer in de leesflow kom. Die was ik echt even kwijt. Ook vind ik dit soort boeken fijn als ik geen zin heb in een heftige thriller.